Kindercoach

Omdat ik mijn hele leven al met kinderen bezig ben, inspireren ze mij om het beste in mezelf naar boven te halen en hen op de juist mogelijke manier te begeleiden.

Soms gebeurt het dat kinderen voelen dat er onrust bij de ouders speelt. Wanneer je dan je verhaal kan vertellen en je begrepen voelt, kan er al heel wat veranderen in het welbevinden van je kind.

Wil je hier meer over weten, lees dan zeker : Wat spiegelen je kinderen?

 

Wat hebben ze nodig en hoe kan ik hen daarin als kindertalentenfluisteraar begeleiden?

Via een talentengesprek ga ik op zoek naar de talenten van je kind. Wanneer kinderen weten waar hun talenten zitten, leren ze om een positiever beeld te krijgen van zichzelf. Dit verhoogt hun weerbaarheid en veerkracht om te leren omgaan met de uitdagingen die ze tegen komen in het leven.

 

Talenten... wat betekent dat nu precies?

Een talent is iets dat vanzelf gaat, waar je geen moeite voor moet doen. Een talent is iets dat anderen bij je opmerken zonder dat je van jezelf door hebt dat het een talent is.

Hoe verloopt de kennismaking?

  • Ik spreek af met u als ouders voor een verkennend gesprek (intake). Hier wordt er geluisterd naar uw hulpvraag. (Wat is het probleem en wat zou u willen dat er gebeurt?)

  • Jullie beslissen of jullie een traject met mij willen opstarten. We plannen dan een volgende afspraak.
  • Als eerste stap binnen het traject gaan we op zoek naar de talenten (superkrachten) van uw kind. Dit kan als spelend, al pratend, al knutselend... Hier komen we te weten of het kind ook een hulpvraag heeft.

  • De volgende stappen zijn afhankelijk van de hulpvraag. Elk kind is anders.