Home » Een magische start...

Een magische start...

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 19:50

De start van een nieuw schooljaar is altijd spannend... voor iedereen! Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor leerkrachten en ouders. We dienen allemaal terug in een nieuw ritme te komen. Ook voor mij is de start van het nieuwe schooljaar extra spannend omdat ik mijn droom alle kansen wil geven! 

1 september is een beetje een magische dag, net zoals nieuwjaar dat is. We hebben ook allemaal onze voornemens om er dit schooljaar het beste van te maken. Nu er vandaag heel wat maatregelen omwille van corona versoepelen , lijken we min of meer op een normale manier te mogen starten. Ik zie ze zo voor me, al die vrolijke snoetjes die de schoolpoort binnenwandelen... sommigen over enthousiast, andere eerder verlegen of bang. Allemaal stuk voor stuk prachtige kinderen die er volgens hun eigen mogelijkheden er graag een geslaagd schooljaar van willen maken. Ouders blij om weer een beetje ritme  te hebben in het leven van hun kinderen. Iedereen gelukkig met dit nieuwe schooljaar.... of toch niet? 

Voor sommige kinderen is de start van een nieuw schooljaar erg spannend.... ze hebben er al enkele dagen last van. Zoveel spanning en prikkels in hun buik, soms niet wetende hoe ze zich moeten gedragen, wat onzeker over wat er allemaal op hen afkomt. Daar is één september dan.. dit jaar gelukkig een halve dag! Dus even proeven en dan al terug veilig bij mama en/of papa thuis! Want het is wat, hé... van een luilekker vakantie naar weer omgaan met duizenden prikkels die op je af komen. De hele dag met volle aandacht naar juf of meester luisteren. Hun uiterste best doen om alle regels en afspraken te volgen die in een nieuwe klas gemaakt worden... en dan in de klas nog even aftasten bij welke kinderen je allemaal in de groep zit. Na schooltijd is het dan nog niet gedaan want dan wacht er misschien nog een hobby : sport, muziek, tekenschool of jeugdbeweging. In het weekend is het dan weer fijn om terug met familie en vrienden af te spreken of om iets leuks te doen met de kinderen.

Pfoeh, als je het zo allemaal opsomt is het een drukte van jewelste.... Zowel voor ouders als kinderen. Lieve prachtige ouders, probeer zeker ook gewoon bewust wat rust in te bouwen, voor jezelf maar ook voor je kind(eren). Gewoon thuis lekker chillen, wat in de zetel hangen, een verhaal voorlezen, wat  rustige muziek beluisteren, je kind zachtjes strelen over de rug, samen kleuren of iets anders waar je kind rustig van wordt. Allemaal dingen die kunnen bijdragen tot het verwerken van de vele prikkels van een druk en hectisch leven.  Als je wat rust kunt inbouwen voor je kind hoop ik van harte dat je dat ook voor jezelf kan! Want jullie ouders verdienen dat ook! Ik wens iedereen een fantastisch zorgeloos nieuw schooljaar toe! 

Mocht er zich toch een probleem voordoen met je kind of je hebt eens graag een luisterend oor of een frisse kijk, aarzel dan niet om mij te contacteren! Samen zorgen we voor een nieuwe magische start...!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gwenda Philips
10 maanden geleden

Zo mooi geschreven wijze raad Eef. Even rust en oprechte aandacht voor elkaar: door te luisteren, samen te kleuren, een knuffelmoment… kan zo heilzaam zijn om alle indrukken te verwerken en weer bij jezelf te komen zowel voor jezelf als je kind.