Home » Kinderlijke vreugde

Kinderlijke vreugde

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 19:15

Het heeft gesneeuwd! Wat was dat lang geleden. Alles ziet er gewoonweg betoverend mooi uit!

De lucht is zwanger van de volgende lading sneeuw, de vlokjes dwarrelen naar beneden... Wanneer onze kinderen uit bed komen , zijn ze dolgelukkig! Eten hoort er niet bij , ze springen in hun kleren  en willen het liefst in de sneeuw spelen. Ook al zijn er 2 tieners bij, het tovert ineens bij iedereen een lach op het gezicht. Ook wij als ouders willen dolgraag mee, in die stralende witte magie, spelen... het brengt vreugde, plezier en zoveel geluk.

Quality-time noemen we dat... Van een sneeuwballengevecht tot het maken van sneeuwengeltjes, De kinderen amuseren zich met het tekenen van grappige mannetjes in de sneeuw tot het rollen of bijeen plakken van een mini-sneeuwman. We voelen de kou wel maar het doet ons niets. Met momenten voelt het zelfs minder koud dan op een koude regenachtige dag.

Wij als ouders genieten van het spelplezier van de kinderen, het kijken en een beetje meedoen.  Na de middag wagen we ons nog aan een wandeling en nemen we de slee mee. Gelukkig komen we tijdens onze wandeling ook nog een ander koppel tegen waar volwassenen op de slee zitten. Later waag ik me ook aan sleetje rijden van de berg omdat snelheden toch altijd fun zijn. Wat fijn om op die manier zo dicht bij je eigen innerlijk kind te komen. Nu de sneeuw zich laat zien , springt dat innerlijke kind dat bedolven was, er helemaal uit! Dat verdient ook wat aandacht. Door mee te doen met je kind, laat je even al je zorgen los. Er is ruimte voor vreugde en innerlijk geluk. Dit is een moment waarop je je eigen innerlijke batterij kan opladen.

Ik merkte het aan mezelf  en aan andere mensen. Alle mensen die we tegen kwamen zagen er heel vrolijk uit. Na de wandeling had mijn gezicht een fijne rode blos van de kou . Daarna kon ik alleen maar glimlachen... en dat kon ik echt niet onderdrukken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.