Wat vertelt je lichaam?

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 17:16


Ik heb al een aantal weken pijn, 4 om precies te zijn. Je kent dat wel... je verzet iets.. er schiet iets in je rug en je denkt... over een paar dagen is het over. Ik neem even een pijnstiller. Na een paar dagen stel je vast dat er nog geen verbetering is. Dus je gaat naar de dokter.

Die zegt dat het geen rugprobleem is maar dat mijn spieren totaal vast zitten.

Hij raadt me spierontspanners aan. Na een week nog geen verbetering... ondertussen zijn we al terug aan het werk..

Dus na anderhalve week, op je vrije dag ga je weer naar de dokter en krijg je kiné voorgeschreven.

 

De pijn zit ondertussen niet meer in je rug maar eigenlijk, de zijkant van m'n heup en m'n bilspieren maar af en toe ook in m'n dijbeen. Een andere houding aannemen tijdens het lopen vermindert de pijn niet dus voor anderen lijkt er niets aan de hand te zijn.

 

Je belt de kiné, je krijgt eerst een afspraak op maandag, die neem je gretig aan om dan weer vast te stellen dat het personeelsvergadering is.

Daar hoor je aanwezig te zijn dus dan maar woensdag.

Ik ben heel dankbaar als ik bij de kiné kom, die eigenlijk ook accupunctuur doet.

Het maakt me niet uit of ik kiné of accupunctuur krijg als het maar helpt. Eigenlijk hoop je stiekem op een klein wonder...

Ik leg hem mijn probleem uit. Hij luistert naar mijn uitleg, voert een paar bewegingen uit en laat me weten dat mijn klein bekken vast zit. Met een sessie of 5 ..6 ben ik ervan af! Joepie!

 

Maar dan ben ik toch nieuwsgierig naar wat het spiritueel eigenlijk betekent...

De heupen, daar waar het bekken mee verbonden is, vertegenwoordigen beslissingen in het leven. Ik worstel met moed en vertrouwen om in het leven vooruit te komen. Het gaat over het nemen van belangrijke beslissingen. Pijn of ongemak manen me aan om rustiger door het leven te gaan en even stil te staan, alles goed te bekijken, advies in te winnen om dan de juiste beslissing te nemen.

 

Dit klopt als een bus, want ik ben nog steeds niet opgestart met mijn praktijk. Bang om de financiële zekerheid los te laten...

 

Wil je meer weten over wat je lichaam je te vertellen heeft?

Ik vond de info op https://www.liefdeslicht.com/informatie/artikelen/nieuwsbrief/nb2018/nb-08-2018/fysieke-pijn-en-metafysisch-betekenis.php


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.