Meditatie... wat zegt het jou?

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 17:40


Aanvankelijk dacht ik steeds dat het iets was voor mensen die uit hun lichaam traden en spannende dingen zagen wanneer ze eruit waren.

Het maakte me bang en ik vond het eng. Dus eigenlijk zei het me niet zo veel. Tot ik innerlijk veel onrust voelde en de behoefte had om diep in mezelf tot rust te kunnen komen. Dus ging ik bij mijn mama ten rade. Die zei dat mediteren het proberen waard was. Het kan wel eens gebeuren dat je ziel uit je lichaam gaat maar het is niet iets dat altijd gebeurd. (Al die keren dat ik gemediteerd heb , ben ik nog nooit uit mijn lichaam gegaan.)

 

Zo'n 5 jaar geleden (2015) maakte ik kennis met meditatie. Samen met mijn mama ging ik dan 1 keer per maand op zondagvoormiddag een meditatie volgen. De eerste keer ging als volgt:

 

Als we daar toekomen is er een warm welkom, eerst gezellig met een tasje thee wat keuvelen en mensen leren kennen. Er hangt een rustgevende sfeer. Toch vind ik het allemaal heel spannend... en eigenlijk ben ik best zenuwachtig.

 

Vervolgens nemen we allemaal plaats in een kring. De meditaties beginnen met verbinding van de groep en de groepsenergie... tijdens de meditaties is de begeleidster aan het woord en ze leidt ons met beelden, verhaaltjes en vragen doorheen de meditatie... Het brengt me rust. De ene keer lukt het me al beter om diep de verbinding met mezelf te maken dan de andere. Soms lukt het me dan ook niet goed.

 

In 2018 kom ik in contact met meditaties en tijdens mijn 'Burn-Out periode' merk ik dat die meditaties me versterken. Ik geloof steeds meer in mijn eigen kracht en de verbinding met mezelf.

 

Ondertussen.... ben ik vrijwilliger van het Healer Team (Kristallen Poort) en doen we op regelmatige basis groepsmeditaties, iedereen vanuit ons eigen kot. Toch kan je de verbinding voelen. Iedereen die wil kan aanpikken op de data die daar staan.

 

En wat met kinderen....? Tijdens de eerste lock down, krijg ik sterk het gevoel om meditaties te schrijven voor kinderen. Nu tijdens de tweede lock down kan ik je vertellen dat ik er al een 6-tal geschreven heb. Ik spreek ze ook in en ons jongste zoontje gaat er steevast mee slapen. Hij vindt het alvast geweldig! Benieuwd wat jullie er binnenkort van gaan vinden!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.