Talentenfluisteraar

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 17:16


De dag begint mistig en het is nog vroeg wanneer mijn man en ik op weg zijn naar onze bestemming in Gent.

Ik naar de derde dag van de opleiding tot talentenfluisteraar en mijn man naar zijn eigen bestemming. Het brengt altijd een gezonde spanning met zich mee.

 

Wanneer ik op de bestemming aankom, ben ik ruim anderhalf uur te vroeg. Gelukkig is het vormingscentrum al open en kan ik me daar rustig op een stoel zetten in de inkomhal. Je ziet er de gezellige drukte van onderwijzers en scholieren die er aankomen. Personeel dat er voor zorgt dat alles netjes in orde wordt gebracht en tot slot trippelen er stilletjes nog een paar laatkomers binnen.

 

Dan is het moment aangebroken waarop de eerste deelnemers binnenkomen en dan kijk je toch vol verwachting of er iemand bijzit waar je hopelijk een klik mee kan vormen.

Het begint allemaal heel voorzichtig en op afstand want we zitten in het najaar van het coronatijdperk. De meeste deelnemers vertellen hetzelfde, dit is een uitgestelde dag want de dag dat we dit hadden moeten volgen ging ons land in LOCK DOWN. We kijken er allemaal enorm naar uit.

 

Luc Dewulf die de opleidingsdag geeft, vertelt over het ontstaan van de talentenkaartjes. Al gauw worden we allemaal meegezogen in de talenten en krijgen we er opdrachten over die we met andere collega's moeten uitvoeren. Zo kom ik een deelneemster tegen waar ik de vorige tweedaagse ook mee heb gevolgd en voor je het weet praten we over ons leven, onze talenten (wat de opdracht was ) en onze dromen en het zoeken naar je authentieke ik. Hoe wij daar anderen willen in stimuleren en laten groeien.

 

Opeens krijgt deze dag een hele extra dimensie. We worden beiden zo meegezogen in onze gesprekken en de opleiding dat de dag al heel snel voorbij vliegt. Dit is nog maar eens een bevestiging van hoe graag ik dit allemaal wil en mijn batterij is helemaal opgeladen.

 

Wanneer ik na een fixe wandeling door Gent, mijn man weer ontmoet ben ik een spraakwaterval van woorden die niet de te stoppen valt. Het enthousiasme stroomt eraf.

Wanneer ik in mijn gesprek , met het talent van de herkauwer, dankbaar de dag overschouw, voel ik mij ontzettend gelukkig.

 

Wat maakt jou gelukkig? Wat laadt jou innerlijke batterij op? Maak zeker tijd voor jezelf, het is zo belangrijk voor je innerlijke ik!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.