Home » Relax en mindfulness

 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Max 6 deelnemers . 

Aandoen: gemakkelijke kledij . Meenemen : dekentje 

Prijs per deelname: €8,5 

Tien beurtenkaart: 80 euro

 

Altijd Covid proof natuurlijk! 

Ontsmetting en mondmaskers beschikbaar ter plaatse.

Relax en mindfulness

In 'relax en mindfulness voor kids' gaan we op zoek naar hoe je kind voor zichzelf kan ontdekken op welke manier het best rustig kan worden in allerlei situaties. Omdat het voor ieder kind anders is, komen er veel verschillende activiteiten aan bod. Op die manier kunnen ze proeven van verschillende ontspanningstechnieken en kunnen ze voor zichzelf uitmaken wat voor hen werkt en wat niet. 

Welke activiteiten kunnen aan bod komen:

- ademhalingstechnieken

- grondingstechnieken (weer tot jezelf komen)

- mindfulness  (op een voorwerp, een tekening, je lichaam, ...)

- Happy Kids Massage technieken (veilig boven de kleren en steeds met toestemming van het kind, kan je ook bij jezelf doen)

Dit alles gebeurt op een speelse manier.

Ademhalingstechnieken

Ademhalingsoefeningen helpen je lichaam en geest te ontspannen. Door met aandacht je ademhaling te volgen, ga je dieper en rustiger ademen. Hierdoor activeer je rust en ontspanning in je lichaam.

Grondingstechnieken

Gronden is via lichaam en geest het contact herstellen met de aarde. Als we het contact verliezen met de aarde kunnen we overvallen worden door gevoelens van angst en twijfel. Door te gronden kunnen we overvloedige energie afvloeien en weer in contact komt met jezelf en/of de omgeving. Dit kan opnieuw via ademhaling, via  lichaamsbeweging en zintuigprikkeling:

(ruiken - geur, horen - muziek, zien, voelen - contact met aarde ,...)

 


Mindfulness. Wat is het?

Het betekent 'leven met volle aandacht'.

Met leuke en speels oefeningen zorgen we ervoor dat kinderen zichzelf bewust leren waarnemen. Open staan voor wat ze voelen en hier zichzelf beter door leren kennen.  Ze leren hier hoe ze terug bij zichzelf kunnen komen.

Voordelen:

Door het regelmatig beoefenen van mindfulness kunnen ze dit  toepassen in allerlei situaties zoals:

- overweldigende emoties,

- piekergedachten,

- negatieve overtuigingen 

- ontdekken dat ze sommige situaties kunnen controleren en anderen niet.


Happy Kids Massage

Door het aanraken en masseren wordt de oxytocine-afgifte bevordert en hierdoor wordt het rust en verbondenheidssysteem geactiveerd.

Het heeft een ontspannend en kalmerend effect op kinderen.  De concentratie van het stresshormoon cortisol neemt af waardoor kinderen zich minder angstig voelen.

Massage heeft een positief effect op het lichaam:

- minder angstig, meer verbonden, betere spijsvertering, beter slaappatroon, verhoogt de concentratie, verbetert het leervermogen.

BELANGRIJK!

Happy Kids Massage wordt altijd over de kleding heen gegeven. Kinderen geven het in groepjes aan elkaar. Grenzen moeten ALTIJD gerespecteerd worden. Kinderen worden NOOIT verplicht tot een massage! Ze kunnen de technieken ook altijd op zichzelf toepassen.

Meer info : www.happykidsmassage.com


Inschrijven kan via onderstaand formulier of via onze webshop

De deelname is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op rekening nummer  BE64 9734 1545 2852 met als mededeling "Relax & Mindfulness" en de naam van het kind.