Home » Waarom huilen goed voor je is...

Waarom huilen goed voor je is...

Gepubliceerd op 24 juli 2021 om 11:33

We zijn onverwacht onze jonge zachtaardige kat verloren. Je kan je wel voorstellen hoe immens het verdriet is bij alle gezinsleden. Alhoewel iedereen op zijn eigen manier omgaat met verdriet, mag je niet onderschatten dat huilen een geweldige weldoener is voor je lichaam. Iets wat je meemaakt, wat je overkomt brengt je uit balans. Het doet iets met je lichaam. Het overlijden van je huisdier is al wat groter dan je hevig stompen tegen een tafelpoot... toch mag je ook om kleine dingen huilen. Door te huilen probeert je lichaam zijn energie weer in balans te brengen. 

Als kinderen huilen proberen we hen te sussen of af te lijden met allerlei dingen zodat ze stoppen met huilen. We willen hen niet ongelukkig zien maar eigenlijk is het lichaam nog steeds in disharmonie. Het is dus niet zo dat we dan van het huilen vanaf zijn. Dan komt het er wel weer uit op een ander moment. Een moment waarvan je denkt... moet je daar nu om huilen, zo erg is dat nu toch weer niet. Maar dat is dan het opgestapelde verdriet van de vorige keer dat je niet mocht huilen. Want het verdriet zit er nog en grijpt een andere gelegenheid aan om te huilen. Zodat het lichaam alsnog zijn werk kan doen en probeert weer in evenwicht te komen.

Is het dan zo dat je je kind niet mag troosten? Natuurlijk niet, het is iets dat we automatisch doen, onze kinderen troosten... Maar we kunnen wel zeggen dat het oké is om te huilen, terwijl je ze stevig vastpakt en over hun rug wrijft. Dat het toegestaan is maakt dat er al een opluchting is bij het kind. Mijn verdriet mag er zijn... ik mag er zijn.

Vaak willen we niet huilen in het openbaar, het is vervelend... we willen niet dat iemand ons zo ziet of vragen begint te stellen. Maar eigenlijk bewijs je je lichaam een grote dienst. Wanneer we dit vaak doen, onze gevoelens niet tonen, kunnen ze ons energetisch blokkeren. Dan toont het zich in een vorm van pijn in het lichaam. Ik zal nu niet zeggen dat ik met plezier en overal zal beginnen huilen... maar het is goed om in het achterhoofd te houden. Dus op momenten dat het niet zo erg is om je gevoelens te tonen. Laat de tranen maar stromen... ze staan voor loslaten en brengen ons terug in balans.

Hoe meer mensen hiervan op de hoogte zijn, hoe normaler het wordt in onze maatschappij. Zeker voor al die jongens die nog steeds worden opgevoed met het cliché... jongens mogen niet huilen. Jongens zijn stoer en sterk en mogen niet laten zien dat ze verdriet hebben. Terwijl op latere leeftijd vrouwen het juist heel belangrijk vinden dat mannen hun gevoelens en emoties tonen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.