Home » LOVE = THE KEY

LOVE = THE KEY

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 22:34

In de eerste plaats liefde voor jezelf. En hoe doe je dat dan, hoor ik je vragen?

Aandacht en tijd aan jezelf besteden door de dingen te doen die je graag doet, waar je energie van krijgt, die je opladen. Dat is niet gemakkelijk  want in een drukbezet dagelijks leven van werken, huishouden, kinderen en sociale contacten blijft er niet veel tijd over.  Ideaal zou zijn dat je minstens een half uurtje per dag aan jezelf zou schenken. Wat je kan doen hangt af van wat je interesses zijn en waar jij van oplaadt. Bij mij is dat:  in de tuin werken, met m'n blote voeten in het gras lopen, gaan wandelen in de natuur, mediteren en kinderen en mensen kunnen helpen en coachen.

Aandacht en tijd voor jezelf kan je daarom het best inplannen en ook beschouwen als een afspraak die je moeilijk kan afzeggen of verzetten. Wanneer je om de een of andere reden beslist om dit te annuleren kan je er bijvoorbeeld vijf euro voor in een apart potje steken. Als je dit vaak doet 'jezelf skippen' is dit na een tijdje visueel (en materieel) zichtbaar. Op die manier word je er bewust van. Het goede nieuws is dat je met dat geld  jezelf extra kan verwennen door een verwen-dag te organiseren. 

Naast tijd maken voor jezelf is luisteren naar je lichaam ook een hele belangrijke. Je lichaam heb je nodig om alle dingen uit te voeren die je de hele dag doet. Dus als je je moe voelt, geef je lichaam dan de rust die het vraagt. Doe je dit niet ... dan zorgt je lichaam er vroeg of laat zelf voor. Voorkomen is beter dan genezen. Ik weet het want ik heb het de laatste jaren al meer dan 1 keer mogen ervaren. Hierdoor heb ik geleerd dat ik belangrijk ben! Dat mijn lichaam belangrijk is en dat ik liefde en aandacht aan mezelf kan en mag besteden.

Ik durf toegeven dat het nog niet gemakkelijk is. Maar de eerste stap is dat ik me daar nu heel bewust van ben. Wees niet te streng voor jezelf. Laat die liefde voor jezelf groeien. Begin met één keer per week iets te doen voor jezelf. Als dit goed lukt, kan je er meerdere inplannen. Neem je liever elke dag een kwartier is dat ook prima. Weet dat je lichaam ook echt dient te voelen dat het tot rust mag komen. Als je een kwartier gehaast iets voor jezelf doet dan weet je lichaam dit ook. Je kan het niet bedotten. Je geest en je lichaam staan in verbinding met elkaar. Als je bewust tijd maakt voor jezelf en je er ook helemaal door kan laten meevoeren, dan is dat helemaal oké. Wees ook trots op jezelf als je bewust tijd hebt gemaakt. Jezelf bevestigen dat je het goed doet is ook liefde voor jezelf. Ik wens je heel veel liefde toe!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.