Home » Wat leer je van kinderen?

Wat leer je van kinderen?

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 17:13

Van woensdag op donderdagnacht , pikdonker en midden in de nacht ... lig ik wakker. Ik voel best pijn maar eigenlijk had ik dat de vorige nacht ook al. Ik verleg me en de spanning of druk gaat weg... ik probeer weer in slaap te komen maar het gaat moeilijk. Hoe sneller we de ochtend bereiken hoe meer ik me af vraag of ik wel naar school vertrek...

Lang op m'n been stil staan doet wel pijn... maar soms als ik beweeg is de pijn ook minder of weg.

Het gekke is zelfs dat als ik naar school fiets daar totaal geen last van heb! Als ik van de fiets stap zijn de eerste 2 minuten zelfs pijnloos! Dus met goede moed vertrek ik!

 

In de loop van de ochtend, heb ik het moeilijk met 2 kinderen (elk uit een andere klas en op een ander tijdstip).

Ze doen niet wat ik vraag en ik probeer hen te helpen want daarvoor ben ik op dat moment bij hen. Steeds maar antwoorden geven, rond de pot draaien maar niet doen wat ik vraag. Gek word ik ervan en helemaal als ik nog veel pijn heb!

Wanneer ik 's middags alleen in de klas ben en me in stilte afvraag

- waarom dat zo moeilijk loopt met die kinderen...

- waarom ze niet luisteren, niet doen wat ik vraag ...

- hoe ik dit kan oplossen.

Krijg ik vanzelf het antwoord binnen...

 

Ze willen je iets duidelijk maken en tonen dat met hun gedrag.

Kinderen zijn als spiegels... Kinderen doen niet wat je zegt... ze doen wat jij doet.

Als ik niet luister naar mijn eigen lichaam, waarom zouden die kinderen dan in hemelsnaam naar mij luisteren. Ik heb PIJN en ondanks alles doe ik lekker mijn eigen zin.

Ik ben al 2 weken aan het werk met die pijn. Omdat ik denk dat ik op die manier anderen meer kan helpen. Ook al wil ik die kinderen helpen, ik help mezelf niet door mijn pijn te negeren en door te gaan. Dus als ik wil dat die kinderen naar mij luisteren, zal ik maar beter even naar mijn lichaam luisteren.

 

Daarop beslis ik om naar huis te gaan en m'n rust te nemen.

Dus ja... ik heb ook nog lessen te leren. Ik ben vooral dankbaar voor de les die ik van de kinderen kreeg en het proces dat het bij mij in gang heeft gezet! Nu ben ik trots op mezelf dat ik naar mijn lichaam geluisterd heb.

 

Wanneer je op een moment in je leven steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt, probeer dan eens te kijken wat het je wil leren. Merk je het zelf niet onmiddellijk, stuur me dan een mailtje op info@happyhealing.be«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.