Home » Pijn...

Pijn...

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 17:16


O jee! Hier gaan we weer! Mijn gedachten slaan op hol in een negatieve spiraal naar beneden. Ik heb dit al eens meegemaakt.

Ik voel steken in mijn maag en dat komt doordat er te veel lucht in mijn darmen zit veroorzaakt door stress. Hiervoor ben ik al eens bij de dokter geweest. Nu voelt het anders. De pijn die ik voel is niet aan de maag, maar er net boven. De hele dag probeer ik de juiste houding te zoeken zodat ik het minste pijn heb. Maar ik maak me zorgen en twijfel of ik naar de dokter moet gaan. Voor ik inslaap probeer ik de dag te overlopen en zoek ik steeds naar vijf dingen om dankbaar voor te zijn. Dan zeg ik "Dank u, omdat ik vlot kan ademen" of "Ik ben dankbaar omdat de zon vandaag scheen". Ik vraag ook aan m'n ziel of ze mij wat advies kan toefluisteren omtrent het doktersbezoek.

 

In het holst van de nacht word ik wakker zonder pijn... Ik voel me blij en opgelucht en er komt een zeker vertrouwen in mezelf naar boven. Hier heb ik op gewacht, de buikpijn die minder aanwezig is voel ik af en toe met een steekje maar het is niet vergelijkbaar met wat ik overdag voelde. Ik weet het zeker! Het is mijn trouwe stressvriend... Ik denk aan de vorige keer en hoe het opgelost is geraakt. Positieve gedachten hebben invloed op de darmen. De darmen werken als een soort tweede brein en bij gelukkige gevoelens en positieve gedachten werken die ook beter. Ik heb het gelezen in het boek 'Het slimme darmen dieet' van dr. Michael Mosley.

 

Ik weet nu wat me te doen staat en het komt erop neer dat ik mijn batterij tracht op te laden met leuke dingen. Dingen die mij plezier geven, laten lachen en zo mezelf de kans te geven op positieve gedachten. Misschien hang ik wel wat briefjes op met positieve helpende gedachten.

 

Herken je dit en wil je je verhaal graag vertellen? Dan mag je me altijd een mailtje sturen.

Schrijf dan naar info@happyhealing.be

 

Een warme knuffel,

Eef


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.