Home » Welke weg kies jij?

Welke weg kies jij?

Gepubliceerd op 29 maart 2020 om 18:21

Toen ik me online had ingeschreven om te leren bloggen bij Nadia Lievaart, vertelde ze een stukje over haar eigen levensweg. Ze was juf… had een burn- out…ging op hetzelfde paadje verder en stevende terug af op een burn-out.

Zij besliste daarom enkel te doen wat ze wou doen. Dit verhaaltje raakte me, de tranen welden op in mijn ogen en mijn lichaam deed pijn aan mijn hartstreek. 

Op de achtergrond hoorde ik de vogels hun mooiste liedjes fluiten… ik kon de warmte van de zon voelen die door het de koepel naar binnen kwam. En toch had ik het koud en was ik alleen in de keuken. (met m’n aandacht bij de webinar.)
 
Het valt me op hoe synchroon onze levenspaden zijn. Ik ben ook juf, had al een burn-out… Ben een tijd geleden weer kort eventjes thuis geweest en ik merk dat ik steeds meer droom van een eigen praktijk als kindercoach. Zonder de druk van anderen. Gewoon wie IK ben. Niet wie IK moet zijn of wat er door buitenstaanders verwacht wordt dat IK ben.
Ik ben al mijn hele leven wie anderen willen dat ik ben. Het is altijd mijn roeping geweest om juf te worden en dat deed ik ook met hart en ziel. Na de burn-out is er iets veranderd… Ik had toen al mijn energie verloren, moest echt terug van de kleine dingen leren genieten. Dat probeer ik ook echt maar ik merk dat mijn huidige job als zorgjuf me lang niet meer die voldoening geeft.
 
Toen ik een tijdje geleden weer kort thuis was, probeerde ik te zoeken naar dingen die me zin gaven. Hoe ik mijn potje met energie (dat steeds maar terug leeg geraakt, zo blijkt) weer moest vullen? Ik ging op zoek naar mijn eigen talenten. Via een leesboek voor kinderen en een website vond ik een tweedaagse opleiding “talentgedreven werken met kinderen” bij de “Blij met mij! Academie.” Die opleiding gaf me zo veel energie waardoor ik echt het gevoel kreeg van “Dat ga ik doen!”. Ik leerde mijn eigen talenten herkennen en leerde de talenten eruit te pikken die ik nodig heb om mijn nieuwe weg in te slaan. Het is een weg met veel hobbels en bobbels… Eentje waarbij ik tijd voor mezelf vaak uit het oog verlies en weer terug op mijn pad moet komen. Vandaag zet ik één van de eerste stapjes. Het schrijven van deze blog en die is heel bevrijdend voor mij. Want wat ik schrijf over mezelf doet de tranen over mijn gezicht rollen. Alsof het er eindelijk uit is wat ik wil! Dat is dan ook mijn nieuwe voornemen, timmeren aan mijn reeds ingeslagen weg en alle hobbels en bobbels erbij nemen. Hierbij doorloop ik mijn proces en op die manier krijg ik ook inzicht in mezelf. Mijn eigen traject kunnen uitstippelen en de daarbij beoogde doelen bereiken met elk stapje dat ik neem. Dit is wat we ook onze kinderen willen leren en hen hierbij begeleiden is mijn droom.
 
Herken jij je in deze situatie? Al jaren dezelfde job graag doen maar toch het gevoel hebben dat je iets anders wil gaan doen? Heb jij ook zin om te ontdekken wat jouw talenten zijn? Dan kan je bij mij terecht voor een talenteninterview , zo gaan we samen ontdekken wat jouw talenten zijn en welke weg jij wil inslagen. En natuurlijk kunnen we dat ook voor je kinderen! Want zou het niet mooi zijn dat we hen talenten kunnen meegeven als ‘zelfzeker in het leven staan’ , ‘durven beslissen vanuit je hart’ en dan je kind zien uitgroeien tot ‘een evenwichtig persoon die sterk in z’n schoenen staat om het leven aan te kunnen’. Want dat is waar IK van DROOM! Dromen bestaan en ze mogen uitkomen, want dat is waar ik naar streef bij Happy Healing!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.